en

Vaccinatieweek 2017


De start van de internationale vaccinatieweek in Paramaribo heeft op dinsdag 25 april plaatsgevonden in het Regionale Gezondheidsdienst (RGD) gezondheidscentrum te Latour.  

Hierbij heeft de Rotaryclub Paramaribo Residence een poster, die speciaal is ontwikkeld voor de vaccinatieweek, overhandigd aan de RGD.  Een dag eerder was het landelijke startsein al gegeven in Nickerie, door onze minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel en zijn collega uit Guyana, Karen Cummings. 

De vaccinatieweek die onder de paraplu van de PAHO wordt gehouden, is voor de 15e keer uitgevoerd. De nadruk wordt onder andere gelegd op Gele Koorts die de laatste periode regionaal de kop opstak. 

De slogan voor het jaar is “get vax to celebrate a healthy tomorrow”. Om de gemeenschap bewust te maken hoe belangrijk vaccinatie is werd er op het centrum te Latour een presentatie gehouden waarin onder andere de verschillende soorten vaccinaties en de landelijke vaccinatie dekking zijn belicht. 
Als startsein werden twee kinderen die het consultatiebureau hebben bezocht publiekelijk gevaccineerd. De RGD  zorgt ervoor dat de zorg op het consultatiebureau vooral gericht is op primaire en secundaire preventie, door vaccinatie, gezondheidsvoorlichting en –advisering enerzijds en vroegtijdig opsporen en onderkennen van aandoeningen door preventieve gezondheidsonderzoeken anderzijds.  

LOADING
Whoops! The requested page could not be loaded!
Please check your internet connection, or try again later